Budu yang sudah terkenal di kalangan penduduk Pantai Timur Semenanjung Malaysia sebagai salah satu hidangan wajib ini biasanya akan dihidangkan bersama ulam-ulaman.
| |
Keropok lekor merupakan sejenis makanan traditional pantai timur, khususnya di Terengganu yang terkenal. Keropok diperbuat daripada isi ikan laut dan campuran sagu dan sedikit garam.
| |
Otak-otak adalah sejenis makanan tradisional di perkampungan nelayan. Kebiasaannya dimakan sebagai makanan ringan di jamuan petang. Ia dibungkus dengan daun kelapa atau daun nipah ...
| |
Nasi Dagang merupakan hidangan istimewa yang terkenal di Terengganu dan Kelantan. Nasi dagang Terengganu biasanya diperbuat daripada campuran beras dan beras pulut dan dimasak bersama-sama santan kelapa. |
|
16.6.10
Senarai Makan Tradisi Terengganu
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment